Πριν διαβάσετε για τα Ρουμάνικα στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σλαβικών και Ανατολικών Γλωσσών ΒΑΒΕΛ, σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί γιατί τα Ρουμάνικα βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας στην κατηγορία των Ευρωπαϊκών Γλωσσών και όχι στων Σλαβικών.

Είναι αρκετά σύνηθες για τον περισσότερο κόσμο στην Ευρώπη να θεωρεί τη Ρουμανική Γλώσσα Σλάβικη κυρίως λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι η άποψη αυτή είναι δικαιολογημένη, μέχρι ένα σημείο, γιατί ενώ πρόκειται για μια αμιγώς λατινογενής γλώσσας, πολλές λέξεις είναι δάνεια από τις σλαβικές γλώσσες και διαλέκτους της ευρύτερης περιοχής.

Ας δούμε όμως αναλυτικά γιατί να επιλέξει κάποιος να μάθει Ρουμάνικα στη ΒΑΒΕΛ και πόσος χρόνος απαιτείται:

  • Γνωρίζουμε άριστα όλες τις μεθόδους εξετάσεων της Ρουμανικής μέχρι και το ανώτατο επίπεδο C2.
  • Πραγματοποιούμε, όπως και σε κάθε άλλη γλώσσα, μαθήματα σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τους 6 σπουδαστές.
  • Μαθαίνουμε πέρα από τη γλώσσα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Ρουμανίας.
  • Χρησιμοποιούμε διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας.
  • Έμπειροι Καθηγητές αποκλειστικά Απόφοιτοι Ελληνικής και Ρουμανικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στη γλωσσολογία και παράλληλες σπουδές στο Βουκουρέστι.
  • Πολύχρονη διδακτική εμπειρία.
  • Ευέλικτα προγράμματα μαθημάτων.
  • Προετοιμασία εξετάσεων για το πλέον επίσημο και αναγνωρισμένο Ρουμανικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου (Universitatea din București – Facultateade Litere)*.
  • Εκπαιδευτική και Πολιτιστική συνεργασία με Ελληνορουμανικούς Συλλόγους αναγνωρισμένους από το Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη.
  • Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.
romania

Στα Ρουμάνικα για να φτάσετε σε ένα καλό επίπεδο κατανόησης και παραγωγής λόγου χρειάζεστε 2 χρόνια. Για να κατακτήσετε το άριστο επίπεδο, απαιτούνται περίπου 4 χρόνια. Το παραπάνω εκπαιδευτικό χρονοδιάγραμμα αφορά σε 4 διδακτικές ώρες την εβδομάδα.

Έναρξη τμημάτων κάθε πρώτη βδομάδα του Οκτωβρίου και στα μέσα κάθε Φεβρουαρίου. 

Εάν όλα τα παραπάνω σας βάζουν σε σκέψεις, τότε σίγουρα οι τιμές μας και οι ευκολίες πληρωμής που εφαρμόζουμε θα σας πείσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ ή μέσω Facebook για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.

*Η λίστα πιστοποιητικών γλωσσομάθειας του ΑΣΕΠ δεν περιλαμβάνει κάποιο Ρουμανικό πιστοποιητικό.

Η ελληνική νομοθεσία όποτε απαιτείται η απόδειξη ξένης γλώσσας που δε συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του ΑΣΕΠ ζητά βεβαίωση του φορέα που εξέδωσε το πιστοποιητικό. Η βεβαίωση πρέπει να αναγράφει ότι τόσο ο φορέας όσο και το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας είναι πιστοποιημένα από την αρμόδια προς τούτο υπηρεσία της οικείας χώρας. Το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου παρέχει κατόπιν αιτήματος την παραπάνω βεβαίωση.

Close Menu