Εισαγωγή

Τα Γερμανικά είναι μαζί με τα Γαλλικά οι δύο πιο σημαντικές γλώσσες της Ευρώπης στο τομέα του εμπορίου, τις εργασίας, αλλά και των διπλωματικών σχέσεων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θεωρείται βασική γλώσσα εργασίας για Μηχανικούς που εργάζονται στην Ευρώπη και για τους κλάδους της Βιομηχανίας. Στην Ελλάδα μαζί με τα Γαλλικά και τα Αγγλικά είναι οι γλώσσες που διδάσκονται και στα σχολεία.

Αποτελεί επίσημη γλώσσα πέραν της Γερμανίας, στην Ελβετία, το Λίχτενσταιν, την Αυστρία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο 

Τρόπος παρακολούθησης

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δια ζώσης, αλλά και εξ αποστάσεως εφόσον υπάρξει σχετική ζήτηση!

Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή και ευέλικτα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 6 σπουδαστές ανά τμήμα.

Λόγω του μικρού αριθμού συμμετεχόντων έχουμε τη δυνατότητα να συνδιαμορφώνουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα με τους σπουδαστές μας πριν την έναρξη του κάθε προγράμματος.

Στα ONLINE τμήματα υπάρχει δυνατότητα μαγνητοσκόπησης του μαθήματος. Αν κάποιος σπουδαστής απουσιάζει για σημαντικό λόγο, το μάθημα καταγράφεται. Καταγραφή γίνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμμαθητών και τηρούνται από την πλευρά μας όλα τα μέτρα προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

german logo

Επίπεδο γλωσσομάθειας & διάρκεια

Στα Γερμανικά για να φτάσετε σε ένα καλό επίπεδο κατανόησης και παραγωγής λόγου χρειάζεστε 2 χρόνια, οπότε και κατακτάτε το επίπεδο Β1. Το επίπεδο Β1 αντιστοιχεί στη μέτρια γνώση για τον ΑΣΕΠ,  παρόλο που είναι αποδεκτό σαν επίπεδο στη Γερμανία και σας δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας.

Το επίπεδο Β2  είναι η λεγόμενη καλή γνώση, δηλαδή το LOWER. Eίναι αρκετά δύσκολο σε σχέση με το αντίστοιχο επίπεδο στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές γλώσσες. Το επίπεδο Β2 πολλά πανεπιστήμια της Γερμανίας το κάνουν δεκτό για Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Για να κατακτήσετε το άριστο επίπεδο και να λάβετε πιστοποιητικό από Γερμανικούς φορείς εξετάσεων, απαιτούνται περίπου 5-6 χρόνια. Tο επίπεδο C2 δεν είναι απαιτητό από τις Γερμανικές αρχές σχεδόν σε καμιά περίπτωση πλην των διαδικασιών λήψης ιθαγένειας. Για το λόγο αυτό είναι πολύ δύσκολο και εξετάζει μεγάλο φάσμα γλωσσικών γνώσεων και ικανοτήτων.

Οι περισσότερες υπηρεσίες και πανεπιστήμια θεωρούν το επίπεδο C1 υπεραρκετό είτε για σπουδές, είτε για εργασία.

Εάν βέβαια επιλέξετε το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, τα επίπεδα  C1-C2 είναι πιο βατά.

Το ΚΠΓ έχει προσαρμοσμένο τον ίδιο βαθμό δυσκολίας για κάθε γλώσσα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε γλώσσας.

Σε περίπτωση σπουδών ή εργασίας το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας δεν αναγνωρίζεται από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Το ΚΠΓ αναγνωρίζεται μόνο από το ΑΣΕΠ!

Το παραπάνω εκπαιδευτικό χρονοδιάγραμμα αφορά σε 4 διδακτικές ώρες την εβδομάδα.

Κόστος

Το κόστος για ένα πλήρες Ακαδημαϊκό έτος ανέρχεται στα 90€ το μήνα. Το ποσό καταβάλλεται κάθε μήνα και υπάρχει ειδική έκπτωση 10% αν επιλέξετε να εξοφλήσετε εφάπαξ. Παρέχονται όλοι οι τρόποι πληρωμής. Για τις μηνιαίες δόσεις δεν είναι υποχρεωτική η χρήση πιστωτικής κάρτας. 

Πτυχίο / ΑΣΕΠ / Πιστοποίηση

Όλα μας τα εκπαιδευτικά προγράμματα οδηγούν στη λήψη αναγνωρισμένων Πιστοποιητικών.

Στα Γερμανικά μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 3 Πιστοποιητικών, τα οποία αναγνωρίζονται και από το ΑΣΕΠ και σε όλες τις Γερμανόφωνες χώρες της Ευρώπης!

Τμήματα

Τμήματα δια ζώσης ξεκινούν κάθε Οκτώβριο.

Τα ONLINE τμήματα ξεκινούν την ίδια περίοδο.

Οι Προεγγραφές για τα τμήματα Οκτωβρίου 2023 έχουν ξεκινήσει. Έναρξη τμήματος το αργότερο 5 Οκτωβρίου 2023 για τα τμήματα αρχαρίων.

Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μετά την έναρξη των μαθημάτων, μπορείτε να ενταχθείτε στο τμήμα μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2023.

Προσοχή! Οι θέσεις είναι περιορισμένες καθώς σε κάθε εξάμηνο δημιουργείται μόνο ένα δια ζώσης τμήμα ανά γλώσσα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι οι 6 σπουδαστές! 

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να επιλέξω να μάθω Γερμανικά στη ΒΑΒΕΛ;

 • Γνωρίζουμε άριστα όλες τις μεθόδους εξετάσεων της Γερμανικής Γλώσσας.
 • Πραγματοποιούμε μαθήματα σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα (6 σπουδαστές ανά τμήμα).
 • Μαθαίνουμε πέρα από τη γλώσσα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Γερμανίας.
 • Χρησιμοποιούμε διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας.
 • Έμπειροι Καθηγητές αποκλειστικά Απόφοιτοι Γερμανικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακές και παράλληλες σπουδές στη Γερμανία και πολύχρονη διδακτική εμπειρία.
 • Ευέλικτα προγράμματα μαθημάτων.
 • Προετοιμασία όλων των τύπων εξετάσεων που αναγνωρίζονται από τις Γερμανόφωνες Χώρες και από το ΑΣΕΠ .
 • Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.
 • Ομοιογένεια Επιπέδου των Σπουδαστών στην Τάξη.

Έχετε τμήματα για εντελούς αρχάριους;

Στη ΒΑΒΕΛ υπάρχουν τμήματα για όλα τα επίπεδα. Από τον πιο αρχάριο μέχρι και τον Γερμανόφωνο που απλά θέλει να πιστοποιήσει τις γνώσεις του!

Τι πτυχίο θα πάρω;

Ανάλογα με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές σας ανάγκες θα επιλέξουμε μαζί το πιστοποιητικό που σας ταιριάζει.

Στη ΒΑΒΕΛ σας προετοιμάζουμε:

 1. για το GOETHE – ZERTIFIKAT του Ινστιτούτου Goethe
 2. για το ÖSTERREICHISCHES SPRACHDIPLOM (ÖSD) ZERTIFIKAT 
 3. και για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

Και τα 3 πιστοποιητικά είναι αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ. Το GOETHE – ZERTIFIKAT και το ÖSD αναγνωρίζονται σε όλες τις Γερμανόφωνες χώρες της Ευρώπης.

Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε απορία