Γιατί να επιλέξει κάποιος να μάθει Γερμανικά στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σλαβικών και Ανατολικών γλωσσών ΒΑΒΕΛ; 

Η απάντηση είναι απλή:

  • Γνωρίζουμε άριστα όλες τις μεθόδους εξετάσεων της Γερμανικής Γλώσσας.
  • Πραγματοποιούμε μαθήματα σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα (6 σπουδαστές ανά τμήμα).
  • Μαθαίνουμε πέρα από τη γλώσσα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Γερμανίας.
  • Χρησιμοποιούμε διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας.
  • Έμπειροι Καθηγητές αποκλειστικά Απόφοιτοι Γερμανικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακές και παράλληλες σπουδές στη Γερμανία και πολύχρονη διδακτική εμπειρία.
  • Ευέλικτα προγράμματα μαθημάτων.
  • Προετοιμασία όλων των τύπων εξετάσεων που αναγνωρίζονται από τις Γερμανόφωνες Χώρες και από το ΑΣΕΠ .
  • Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.
  • Ομοιογένεια Επιπέδου των Σπουδαστών στην Τάξη.
german logo

Στα Γερμανικά για να φτάσετε σε ένα καλό επίπεδο κατανόησης και παραγωγής λόγου χρειάζεστε 2 χρόνια, οπότε και κατακτάτε το επίπεδο Β1, το οποίο και αντιστοιχεί στη μέτρια γνώση για τον ΑΣΕΠ, παρόλο που είναι αποδεκτό σαν επίπεδο στη Γερμανία και σας δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας.

Το επίπεδο Β2, που είναι η λεγόμενη καλή γνώση είναι αρκετά δύσκολο σε σχέση με το αντίστοιχο επίπεδο στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές γλώσσες. Το επίπεδο Β2 πολλά πανεπιστήμια της Γερμανίας το κάνουν δεκτό για Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Για να κατακτήσετε το άριστο επίπεδο και να λάβετε πιστοποιητικό από Γερμανικούς φορείς εξετάσεων, απαιτούνται περίπου 5-6 χρόνια καθώς το επίπεδο C2 δεν είναι απαιτητό από τις Γερμανικές αρχές σχεδόν σε καμιά περίπτωση πλην των διαδικασιών λήψης ιθαγένειας και για το λόγο αυτό είναι πολύ δύσκολο και εξετάζει μεγάλο φάσμα γλωσσικών γνώσεων και ικανοτήτων. Οι περισσότερες υπηρεσίες και πανεπιστήμια θεωρούν το επίπεδο C1 υπεραρκετό είτε για σπουδές, είτε για εργασία.

 Εάν βέβαια επιλέξετε το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, τα επίπεδα  C1-C2 είναι πιο βατά καθώς είναι προσαρμοσμένα στον ίδιο βαθμό δυσκολίας για κάθε γλώσσα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε γλώσσας. Σε περίπτωση σπουδών ή εργασίας στη Γερμανία το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας δεν αναγνωρίζεται.

Το παραπάνω εκπαιδευτικό χρονοδιάγραμμα αφορά σε 4 διδακτικές ώρες την εβδομάδα.

Έναρξη τμημάτων κάθε πρώτη βδομάδα του Οκτωβρίου. Τμήματα ξεκινάνε και στα μέσα Φεβρουαρίου ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί.

Εάν όλα τα παραπάνω σας βάζουν σε σκέψεις, τότε σίγουρα οι τιμές μας και οι ευκολίες πληρωμής που εφαρμόζουμε θα σας πείσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ ή μέσω Facebook για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.