Εισαγωγή

Τα Ισπανικά είναι η γλώσσα όλων των Ηπείρων! Δεν υπάρχει γωνία της Γης, όπου δεν ομιλείται! Γλώσσα του εμπορίου, της ναυτιλίας, αλλά και των τεχνών και των επιστημών. Σήμερα είναι η πιο ομιλούμενη ως δεύτερη γλώσσα στον κόσμο, μετά τα Αγγλικά!

Πρόκειται για μια γλώσσα πολύ κοντά στην Ελληνική σύνταξη και γραμματική και με σχετικά εύκολο σχηματισμό των λέξεων. Δεν είναι τυχαίο ότι στο εξωτερικό όταν ακούνε κάποιον Έλληνα να μιλά ελληνικά συχνά τον μπερδεύουν με Ισπανό.

Τρόπος παρακολούθησης

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δια ζώσης, αλλά και εξ αποστάσεως εφόσον υπάρξει σχετική ζήτηση!

Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή και ευέλικτα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 6 σπουδαστές ανά τμήμα.

Λόγω του μικρού αριθμού συμμετεχόντων έχουμε τη δυνατότητα να συνδιαμορφώνουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα με τους σπουδαστές μας πριν την έναρξη του κάθε προγράμματος.

Στα ONLINE τμήματα υπάρχει δυνατότητα μαγνητοσκόπησης του μαθήματος. Αν κάποιος σπουδαστής απουσιάζει για σημαντικό λόγο, το μάθημα καταγράφεται. Καταγραφή γίνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμμαθητών και τηρούνται από την πλευρά μας όλα τα μέτρα προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

spain logo

Επίπεδο γλωσσομάθειας & διάρκεια

Στα Ισπανικά για να φτάσετε σε ένα καλό επίπεδο κατανόησης και παραγωγής λόγου χρειάζεστε 2 χρόνια, ίσως και 1.5.

Μπορείτε να δώσετε εξετάσεις για το επίπεδο Β2 στα 2 πρώτα χρόνια.

Ενώ το επίπεδο Β2 κατακτάται εύκολα, για να φτάσουμε στο άριστο επίπεδο C2 απαιτούνται περίπου 4 χρόνια. Αυτό συμβαίνει καθώς στα Ισπανικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας οι εξετάσεις του C2 είναι και πάνω σε ύλη λογοτεχνίας.

Εάν διαλέξετε να εξεταστείτε  στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας η προετοιμασία είναι λίγο πιο βατή, αλλά δεν είναι σίγουρη η αναγνώρισης του ΚΠΓ πέραν της Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια από τις πιο εύκολες γλώσσες που μπορεί να επιλέξει κάποιος να μάθει, είτε για να ενισχύσει το βιογραφικό του, είτε για να διευρύνει τις ακαδημαϊκές του γνώσεις.

Το παραπάνω εκπαιδευτικό χρονοδιάγραμμα αφορά σε 4 διδακτικές ώρες την εβδομάδα.

Κόστος

Το κόστος για ένα πλήρες Ακαδημαϊκό έτος ανέρχεται στα 90€ το μήνα. Το ποσό καταβάλλεται κάθε μήνα και υπάρχει ειδική έκπτωση 10% αν επιλέξετε να εξοφλήσετε εφάπαξ. Παρέχονται όλοι οι τρόποι πληρωμής. Για τις μηνιαίες δόσεις δεν είναι υποχρεωτική η χρήση πιστωτικής κάρτας. 

Πτυχίο / ΑΣΕΠ / Πιστοποίηση

Όλα μας τα εκπαιδευτικά προγράμματα οδηγούν στη λήψη αναγνωρισμένων Πιστοποιητικών.

Στα Ισπανικά μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 2 Πιστοποιητικών, τα οποία αναγνωρίζονται και από το ΑΣΕΠ και σε ολόκληρο τον κόσμο!

Τμήματα

Τμήματα δια ζώσης ξεκινούν κάθε Οκτώβριο.

Τα ONLINE τμήματα ξεκινούν την ίδια περίοδο.

Οι Προεγγραφές για τα τμήματα Οκτωβρίου 2023 έχουν ξεκινήσει. Έναρξη τμήματος το αργότερο 5 Οκτωβρίου 2023 για τα τμήματα αρχαρίων.

Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μετά την έναρξη των μαθημάτων, μπορείτε να ενταχθείτε στο τμήμα μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2023.

Προσοχή! Οι θέσεις είναι περιορισμένες καθώς σε κάθε εξάμηνο δημιουργείται μόνο ένα δια ζώσης τμήμα ανά γλώσσα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι οι 6 σπουδαστές! 

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να επιλέξω να μάθω Ισπανικά στη ΒΑΒΕΛ;

  • Γνωρίζουμε άριστα όλες τις μεθόδους εξετάσεων της Ισπανικής.
  • Πραγματοποιούμε μαθήματα σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα (6 σπουδαστές ανά τμήμα).
  • Μαθαίνουμε πέρα από τη γλώσσα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Ισπανίας.
  • Χρησιμοποιούμε διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας.
  • Έμπειροι Καθηγητές αποκλειστικά Απόφοιτοι Ισπανικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακές και παράλληλες σπουδές στην Ισπανία και πολύχρονη διδακτική εμπειρία.
  • Ευέλικτα προγράμματα μαθημάτων.
  • Προετοιμασία όλων των τύπων εξετάσεων που αναγνωρίζονται στην Ισπανία, σε όλες τις Ισπανόφωνες Χώρες και στο ΑΣΕΠ .
  • Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.
  • Ομοιογένεια Επιπέδου των Σπουδαστών στην Τάξη.

Έχετε τμήματα για εντελούς αρχάριους;

Στη ΒΑΒΕΛ υπάρχουν τμήματα για όλα τα επίπεδα. Από τον πιο αρχάριο μέχρι και τον Ισπανόφωνο που απλά θέλει να πιστοποιήσει τις γνώσεις του!

Τι πτυχίο θα πάρω;

Ανάλογα με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές σας ανάγκες θα επιλέξουμε μαζί το πιστοποιητικό που σας ταιριάζει.

Στη ΒΑΒΕΛ σας προετοιμάζουμε είτε για το Diploma de Espanol, είτε για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Και τα δύο αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ με το Diplomα να αναγνωρίζεται σε όλες τις Ισπανόφωνες χώρες του κόσμου.

Οι καθηγητές μας είναι εξεταστές και στα 2 Πιστοποιητικά.

Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε απορία