Εισαγωγή

Τα Ιταλικά είναι μια από τις πιο γνωστές γλώσσες της Ευρώπης! Σαν Ρομανική Γλώσσα βρίσκεται πολύ κοντά στα Λατινικά, αλλά και τα Ρουμάνικα. Στην Ιταλία συναντάται σε μεγάλο αριθμό διαλέκτων και ιδιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι που ασχολούνται με τον τουρισμό στην Ευρώπη τη γνωρίζουν και τη χρησιμοποιούν πολύ καλά αμέσως μετά τα Αγγλικά και τα Ισπανικά.

Στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα ομιλείται σαν 2η γλώσσα στα Επτάνησα – κυρίως στη Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο – αλλά και στα Δωδεκάνησα, προφανώς από πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία κατοίκους. 

Τρόπος παρακολούθησης

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δια ζώσης, αλλά και εξ αποστάσεως εφόσον υπάρξει σχετική ζήτηση!

Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή και ευέλικτα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 6 σπουδαστές ανά τμήμα.

Λόγω του μικρού αριθμού συμμετεχόντων έχουμε τη δυνατότητα να συνδιαμορφώνουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα με τους σπουδαστές μας πριν την έναρξη του κάθε προγράμματος.

Στα ONLINE τμήματα υπάρχει δυνατότητα μαγνητοσκόπησης του μαθήματος. Αν κάποιος σπουδαστής απουσιάζει για σημαντικό λόγο, το μάθημα καταγράφεται. Καταγραφή γίνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμμαθητών και τηρούνται από την πλευρά μας όλα τα μέτρα προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

italian logo

Επίπεδο γλωσσομάθειας & διάρκεια

Στα Ιταλικά για να φτάσετε σε ένα καλό επίπεδο κατανόησης και παραγωγής λόγου χρειάζεστε 2 χρόνια, οπότε και μπορείτε να δώσετε εξετάσεις για το επίπεδο Β2.

Τα 3 πρώτα χρόνια και μέχρι το επίπεδο C1 είναι εύκολα. Έπειτα θέλουμε άλλο 1 χρόνο για το επίπεδο C2 με λίγο πιο σύνθετη προετοιμασία καθώς η βαρύτητα σε αυτό το επίπεδο δίνεται στο λεξιλόγιο και στα λογοτεχνικά κείμενα.

Εάν διαλέξετε να εξεταστείτε  στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας η προετοιμασία είναι λίγο πιο βατή, αλλά δεν αναγνωρίζεται πέραν της Ελλάδος σε άλλη χώρες.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια από τις πιο εύκολες γλώσσες που μπορεί να επιλέξει κάποιος να μάθει, είτε για να ενισχύσει το βιογραφικό του, είτε για να διευρύνει τις ακαδημαϊκές του γνώσεις.

Το παραπάνω εκπαιδευτικό χρονοδιάγραμμα αφορά σε 4 διδακτικές ώρες την εβδομάδα.

Κόστος

Το κόστος για ένα πλήρες Ακαδημαϊκό έτος ανέρχεται στα 90€ το μήνα. Το ποσό καταβάλλεται κάθε μήνα και υπάρχει ειδική έκπτωση 10% αν επιλέξετε να εξοφλήσετε εφάπαξ. Παρέχονται όλοι οι τρόποι πληρωμής. Για τις μηνιαίες δόσεις δεν είναι υποχρεωτική η χρήση πιστωτικής κάρτας. 

Πτυχίο / ΑΣΕΠ / Πιστοποίηση

Όλα μας τα εκπαιδευτικά προγράμματα οδηγούν στη λήψη αναγνωρισμένων Πιστοποιητικών.

Στα Ιταλικά μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 3 Πιστοποιητικών, τα οποία αναγνωρίζονται και από το ΑΣΕΠ και από τις Ιταλικές Αρχές!

Τμήματα

Τμήματα δια ζώσης ξεκινούν κάθε Οκτώβριο.

Τα ONLINE τμήματα ξεκινούν την ίδια περίοδο.

Οι Προεγγραφές για τα τμήματα Οκτωβρίου 2023 έχουν ξεκινήσει. Έναρξη τμήματος το αργότερο 5 Οκτωβρίου 2023 για τα τμήματα αρχαρίων.

Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μετά την έναρξη των μαθημάτων, μπορείτε να ενταχθείτε στο τμήμα μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2023.

Προσοχή! Οι θέσεις είναι περιορισμένες καθώς σε κάθε εξάμηνο δημιουργείται μόνο ένα δια ζώσης τμήμα ανά γλώσσα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι οι 6 σπουδαστές! 

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να επιλέξω να μάθω Ιταλικά στη ΒΑΒΕΛ;

  • Γιατί πάνω απ’ όλα αγαπάμε τη διδασκαλία και την Ιταλία.
  • Πραγματοποιούμε μαθήματα σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα (6 σπουδαστές ανά τμήμα).
  • Μαθαίνουμε πέρα από τη γλώσσα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Ιταλίας και τρώμε και πίτσα στο μάθημα αρκεί να ξέρουμε να απαριθμούμε τα υλικά της στα ιταλικά.
  • Χρησιμοποιούμε διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας (όχι όπως την πίτσα παραπάνω).
  • Έμπειροι Καθηγητές αποκλειστικά Απόφοιτοι Ιταλικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακές και παράλληλες σπουδές στην Ιταλία και πολύχρονη διδακτική εμπειρία.
  • Ευέλικτα προγράμματα μαθημάτων.
  • Προετοιμασία όλων των τύπων εξετάσεων που αναγνωρίζονται στην Ιταλία και στο ΑΣΕΠ .
  • Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.
  • Ομοιογένεια Επιπέδου των Σπουδαστών στην Τάξη.

Έχετε τμήματα για εντελούς αρχάριους;

Στη ΒΑΒΕΛ υπάρχουν τμήματα για όλα τα επίπεδα. Από τον πιο αρχάριο μέχρι και τον Ιταλόφωνο που απλά θέλει να πιστοποιήσει τις γνώσεις του!

Τι πτυχίο θα πάρω;

Ανάλογα με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές σας ανάγκες θα επιλέξουμε μαζί το πιστοποιητικό που σας ταιριάζει.

Στη ΒΑΒΕΛ σας προετοιμάζουμε είτε για το CELI 2, 3 και 4, είτε για το Diploma de Lingua Italian, είτε για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Όλα αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ με το Diplomα και το CELI να αναγνωρίζονται προφανώς στην Ιταλία και όλο τον κόσμο!

Οι καθηγητές μας είναι εξεταστές και στα 3 Πιστοποιητικά.

Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε απορία