Εισαγωγή

Η Βουλγαρική γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των Σλαβικών Γλωσσών και σε αντίθεση με τις περισσότερες Σλαβικές Γλώσσες είναι η πιο εύκολη και απλοποιημένη.

Θεωρείται η μητέρα όλων των υπολοίπων γλωσσών της σλαβικής οικογένειας. Παρ’ όλα αυτά είναι η μόνη που δεν έχει τη γραμματική δυσκολία των πτώσεων. 

Επειδή είναι η παλαιότερη γλώσσα ομιλείται σε διάφορες διαλέκτους στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου του Αίμου.

Τα δύο πιο γνωστά στους Έλληνες βουλγαρικά ιδιώματα είναι τα Σλαβομακεδονικά, που άπτονται στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και τα Πομάκικα στην περιοχή της Θράκης.

Τρόπος παρακολούθησης

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δια ζώσης, αλλά και εξ αποστάσεως. Δηλαδή ONLINE!

Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή και ευέλικτα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 6 σπουδαστές ανά τμήμα.

Λόγω του μικρού αριθμού συμμετεχόντων έχουμε τη δυνατότητα να συνδιαμορφώνουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα με τους σπουδαστές μας πριν την έναρξη του κάθε προγράμματος.

Στα ONLINE τμήματα υπάρχει δυνατότητα μαγνητοσκόπησης του μαθήματος. Αν κάποιος σπουδαστής απουσιάζει για σημαντικό λόγο, το μάθημα καταγράφεται. Καταγραφή γίνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμμαθητών και τηρούνται από την πλευρά μας όλα τα μέτρα προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

bulgarian logo

Επίπεδο γλωσσομάθειας & διάρκεια

Στα Βουλγαρικά για να φτάσετε σε ένα καλό επίπεδο κατανόησης και παραγωγής λόγου χρειάζεστε 2 χρόνια. Το επίπεδο αυτό είναι το B2, δηλαδή το LOWER. Στα βουλγάρικα η διδασκαλία της γραμματικής ολοκληρώνεται στα 3 χρόνια.

 Τον 4ο χρόνο και προκειμένου να κατακτήσουμε το PROFICIENCY διδασκόμαστε λογοτεχνικά κείμενα και πιο εμπλουτισμένο και λόγιο λεξιλόγιο. Η διάρκεια του εκπαιδευτικού χρονοδιαγράμματος που περιγράφεται, είναι 4 διδακτικές ώρες την εβδομάδα.

Κόστος

Το κόστος για ένα πλήρες Ακαδημαϊκό έτος ανέρχεται στα 100€ το μήνα. Το ποσό καταβάλλεται κάθε μήνα και υπάρχει ειδική έκπτωση 10% αν επιλέξετε να εξοφλήσετε εφάπαξ. Παρέχονται όλοι οι τρόποι πληρωμής. Για τις μηνιαίες δόσεις δεν είναι υποχρεωτική η χρήση πιστωτικής κάρτας. 

Πτυχίο / ΑΣΕΠ / Πιστοποίηση

Όλα μας τα εκπαιδευτικά προγράμματα οδηγούν στη λήψη αναγνωρισμένων Πιστοποιητικών. Οι καθηγητές μας γνωρίζουν άριστα τον τρόπο εξέτασης και συμμετέχουν συχνά ως εξεταστές σε φορείς Πιστοποίησης.

Στα Βουλγάρικα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 2 Πιστοποιητικών, τα οποία αναγνωρίζονται και από το ΑΣΕΠ και από τη Βουλγαρία.

Τμήματα

Τμήματα δια ζώσης ξεκινούν κάθε Οκτώβριο και κάθε Φεβρουάριο ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων.

Τα ONLINE τμήματα ξεκινούν την ίδια περίοδο, δηλαδή Οκτώβριο και Φεβρουάριο, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα έναρξης στην αρχή κάθε μήνα. Έναρξη ONLINE τμήματος μπορεί να γίνει και στις αρχές Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου.

 Οι Προεγγραφές για τα τμήματα Οκτωβρίου 2024 έχουν ξεκινήσει. Έναρξη δια ζώσης τμήματος μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2024. Έναρξη online τμήματος το αργότερο μέχρι 21 Οκτωβρίου 2024.

Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μετά την έναρξη των μαθημάτων, μπορείτε να ενταχθείτε στο τμήμα μέχρι τις 04 Νοεμβρίου 2024.

Προσοχή! Οι θέσεις είναι περιορισμένες καθώς σε κάθε εξάμηνο δημιουργείται μόνο ένα δια ζώσης τμήμα ανά γλώσσα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι οι 6 σπουδαστές! 

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να επιλέξω να μάθω Βουλγάρικα στη ΒΑΒΕΛ;

  • Γνωρίζουμε τη διδακτική της Βουλγαρικής, μιας γλώσσας που πρόσφατα άρχισε να διδάσκεται στην Ελλάδα.
  • Διαθέτουμε προσαρμοσμένα εγχειρίδια για τον Έλληνα σπουδαστή.
  • Πραγματοποιούμε μαθήματα σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα (6 σπουδαστές ανά τμήμα).
  • Μαθαίνουμε πέρα από τη γλώσσα και την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Βουλγαρίας, όπως κάνουμε και σε κάθε άλλη γλώσσα που διδάσκουμε.
  • Χρησιμοποιούμε διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας.
  • Έμπειροι Καθηγητές με Σπουδές σε Φιλολογικά Τμήματα της Σόφιας και πολύχρονη διδακτική εμπειρία σε βουλγαρικά ιδρύματα της Ελλάδος.
  • Ευέλικτα προγράμματα μαθημάτων.
  • Εξειδικευμένη Ορολογία για τον Επαγγελματικό σας κλάδο.
  • Προετοιμασία εξετάσεων με γνήσια τεστ και παλαιότερα θέματα για όλα τα αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ και τη Βουλγαρία Πτυχία.
  • Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.

Έχετε τμήματα για εντελούς αρχάριους;

Στη ΒΑΒΕΛ υπάρχουν τμήματα για όλα τα επίπεδα. Από τον πιο αρχάριο μέχρι και τους Βουλγαρόφωνους, που απλά θέλουν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους.

Παρέχονται και εξειδικευμένα προγράμματα για τους Σπουδαστές των Τμημάτων Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Τι πτυχίο θα πάρω;

Ανάλογα με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές σας ανάγκες θα πάρετε ή το πλέον επίσημο και αναγνωρισμένο Βουλγαρικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Πανεπιστήμιο της Σόφιας (Sofia University St. Kliment Ohridski) ή το πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του ΙΜΧΑ.

Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε απορία