Εισαγωγή

Όταν μιλάμε για την εκμάθηση της Σέρβικης Γλώσσας στην ουσία αναφερόμαστε στα Σερβοκροάτικα. Αυτός είναι ο δόκιμος χαρακτηρισμός της γλώσσας.

Στην Ελλάδα επειδή συνηθίσαμε στο παρελθόν η πλειοψηφία των επισκεπτών στη χώρα μας να είναι Σέρβοι, προέκυψε ο κοινότυπος χαρακτηρισμός “Σέρβικα”.

Η Σερβοκροάτικη γλώσσα ομιλείται από τις παρακάτω Χώρες, οι οποίες και κατανοούν η μια τη διάλεκτο της άλλης!

Στη Σερβία – ως Σέρβικη, στην Κροατία – ως Κροατική, στη Βοσνία Ερζεγοβίνη – ως Βοσνιακή, στο Κόσοβο – ως Σερβική και στο Μαυροβούνιο – ως Σερβική με ειδική διάλεκτο.

 

Η Γραφή της Γλώσσας γίνεται και με το Κυριλλικό Αλφάβητο και με το Λατινικό. Χρησιμοποιούνται και τα δύο εξίσου σε όλες τις Χώρες εκτός από την Κροατία, που χρησιμοποιεί περισσότερο το Λατινικό 

Στη ΒΑΒΕΛ μαθαίνουμε την Γλώσσα στην επίσημη διάλεκτο, όπως διδάσκεται σε ξένους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, καθώς και τη γραφή και τη χρήση και του Λατινικού και του Κυριλλικού Αλφάβητου

Τρόπος παρακολούθησης

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δια ζώσης, αλλά και εξ αποστάσεως. Δηλαδή ONLINE!

Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή και ευέλικτα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 6 σπουδαστές ανά τμήμα.

Λόγω του μικρού αριθμού συμμετεχόντων έχουμε τη δυνατότητα να συνδιαμορφώνουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα με τους σπουδαστές μας πριν την έναρξη του κάθε προγράμματος.

Στα ONLINE τμήματα υπάρχει δυνατότητα μαγνητοσκόπησης του μαθήματος. Αν κάποιος σπουδαστής απουσιάζει για σημαντικό λόγο, το μάθημα καταγράφεται. Καταγραφή γίνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμμαθητών και τηρούνται από την πλευρά μας όλα τα μέτρα προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

χωρις λεζντα

Επίπεδο γλωσσομάθειας & διάρκεια

Στα Σέρβικα για να φτάσετε σε ένα καλό επίπεδο κατανόησης και παραγωγής λόγου χρειάζεστε 2 χρόνια. Το επίπεδο αυτό είναι το B2, δηλαδή το LOWER.

Για να κατακτήσετε το άριστο επίπεδο, δηλαδή το PROFICIENCY απαιτούνται περίπου 4 χρόνια. Η διάρκεια του εκπαιδευτικού χρονοδιαγράμματος που περιγράφεται, είναι 4 διδακτικές ώρες την εβδομάδα.

Κόστος

Το κόστος για ένα πλήρες Ακαδημαϊκό έτος ανέρχεται στα 90€ το μήνα. Το ποσό καταβάλλεται κάθε μήνα και υπάρχει ειδική έκπτωση 10% αν επιλέξετε να εξοφλήσετε εφάπαξ. Παρέχονται όλοι οι τρόποι πληρωμής. Για τις μηνιαίες δόσεις δεν είναι υποχρεωτική η χρήση πιστωτικής κάρτας. 

Πτυχίο / ΑΣΕΠ / Πιστοποίηση

Όλα μας τα εκπαιδευτικά προγράμματα οδηγούν στη λήψη αναγνωρισμένων Πιστοποιητικών. Οι καθηγητές μας γνωρίζουν άριστα τον τρόπο εξέτασης και συμμετέχουν συχνά ως εξεταστές σε φορείς Πιστοποίησης.

Στα Σέρβικα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 2 Πιστοποιητικών, τα οποία αναγνωρίζονται και από το ΑΣΕΠ και από τις χώρες όπου ομιλείται η Σερβική γλώσσα.

Τμήματα

Τμήματα δια ζώσης ξεκινούν κάθε Οκτώβριο και κάθε Φεβρουάριο ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων.

Τα ONLINE τμήματα ξεκινούν την ίδια περίοδο, δηλαδή Οκτώβριο και Φεβρουάριο, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα έναρξης στην αρχή κάθε μήνα. Έναρξη ONLINE τμήματος μπορεί να γίνει και στις αρχές Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου.

 Οι Προεγγραφές για τα τμήματα Φεβρουαρίου 2024 έχουν ξεκινήσει. Έναρξη δια ζώσης τμήματος μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2024. Έναρξη online τμήματος το αργότερο μέχρι 26 Φεβρουαρίου 2024.

Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μετά την έναρξη των μαθημάτων, μπορείτε να ενταχθείτε στο τμήμα μέχρι τις 04 Μαρτίου 2024.

Προσοχή! Οι θέσεις είναι περιορισμένες καθώς σε κάθε εξάμηνο δημιουργείται μόνο ένα δια ζώσης τμήμα ανά γλώσσα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι οι 6 σπουδαστές! 

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να επιλέξω τη ΒΑΒΕΛ;

  • Γνωρίζουμε άριστα όλες τις μεθόδους εξετάσεων της Σερβικής μέχρι και το ανώτατο επίπεδο C2.
  • Πραγματοποιούμε, όπως και σε κάθε άλλη γλώσσα, μαθήματα σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τους 6 σπουδαστές.
  • Μαθαίνουμε πέρα από τη γλώσσα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό των Χωρών, όπου ομιλείται η Σέρβικη.
  • Χρησιμοποιούμε διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας.
  • Έμπειροι Καθηγητές αποκλειστικά Απόφοιτοι Σερβικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στη γλωσσολογία και παράλληλες σπουδές στο Βελιγράδι.
  • Πολύχρονη διδακτική εμπειρία.
  • Ευέλικτα προγράμματα μαθημάτων.
  • Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.

Έχετε τμήματα για εντελούς αρχάριους;

Στη ΒΑΒΕΛ υπάρχουν τμήματα για όλα τα επίπεδα. Από τον πιο αρχάριο μέχρι και τους Σερβόφωνους, που απλά θέλουν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους.

Παρέχονται και εξειδικευμένα προγράμματα για τους Σπουδαστές των Τμημάτων Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Τι πτυχίο θα πάρω;

Ανάλογα με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές σας ανάγκες θα πάρετε ή το Πιστοποιητικό του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου ή το πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του ΙΜΧΑ.

Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε απορία