OCN London – Open College Network – Νέα Τμήματα Σεπτεμβρίου 2023

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ OCN Σεπτεμβρίου 2023

Δυνατότητα Δημιουργίας και ONLINE Τμημάτων

Έναρξη Τμημάτων από 25 έως 30 Σεπτεμβρίου 2023.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ 4 ΜΟΝΟ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΕΙΚΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ OCN London ΜΕ ΜΟΝΟ 400€!

Μέγιστος αριθμός σπουδαστών ανά τμήμα τα 6 άτομα!

Τι είναι το Open College Network London (OCN);

Το Open College Network London (OCN) ESOL Exams είναι πιστοποιητικό Αγγλικής γλωσσομάθειας. Είναι εναρμονισμένο με το Common European Framework of Reference (CEFR) και διαπιστευμένο από την ανεξάρτητη αρχή Ofqual της Μ. Βρετανίας. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τον όμιλο Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης D Group

Πρόκειται για ένα πιστοποιητικό πλήρως αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ για τα 4 βασικά επίπεδα γλωσσομάθειας, δηλαδή το Β1 (μέτρια γνώση), το Β2 (καλή γνώση), το С1 (πολύ καλή γνώση) και το C2 (άριστη γνώση) και εξετάζεται δια ζώσης τουλάχιστον 9 φορές το χρόνο και εξ αποστάσεως με τη μέθοδο Teleproctoring*. Διαθέσιμες ημερομηνίες εξέτασης για το 2023 & 2024 ΕΔΩ

Βασικό χαρακτηριστικό και πλεονέκτημα του OCN είναι η επιτυχία με βάση το 50% και ο πλήρης συμψηφισμός, χωρίς προϋποθέσεις, όλων των ενοτήτων.

Στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σλαβικών και Ανατολικών Γλωσσών ΒΑΒΕΛ, εντάξαμε το OCN στο πρόγραμμα διδασκαλίας μας, καθώς έχει πιο απλή μορφή εξέτασης και κάποια συγκριτικά οφέλη σε σχέση με την ευκολία και το χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων.

Γενικά Χαρακτηριστικά των Εξετάσεων:

Υπάρχει δυνατότητα εξέτασης 9 φορές το χρόνo!
Δυο τρόποι εξέτασης και δια ζώσης μορφή – Paper Based και εξ αποστάσεως – Οnline με τη μέθοδο Teleproctoring*.
 • Βάση το 50% σε όλα τα επίπεδα!
 • Εξετάζονται και τα 4 skills με την τελική βαθμολογία να προκύπτει μετά από πλήρη συμψηφισμό των επιμέρους scores.
 • Ενιαίο format σε όλα τα επίπεδα.
 • Θεματολογία από τη σύγχρονη πραγματικότητα.
 • Ερωτήσεις με απαντήσεις κλειστού τύπου (multiple choice).
 • Εκθέσεις: Μία υποχρεωτική και μια με θέμα που επιλέγεται από τα τέσσερα προτεινόμενα.
 • Στην έκθεση όπου επιλέγεται το θέμα δίνονται και προτεινόμενες ιδέες
 • Προφορικά: Ένας εξεταστής ανά υποψήφιο με τη διάρκεια της εξέτασης να μην ξεπερνά τα 6 λεπτά
certificado

Στο OCN ο υποψήφιος εξετάζεται σε 4 ενότητες:

 1. Listening
 2. Speaking
 3. Reading
 4. Writing

Καινοτομία – Ευκολία είναι ότι η γραμματική και το λεξιλόγιο (Grammar – Vocabulary) δεν εξετάζονται μεμονωμένα. Αξιολογούνται μέσα από τo Writing και το Reading.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

To Listening ακούγεται καθαρά χωρίς ηχητικά εφέ και αποτελείται από 3 μέρη. Όλα τα μέρη ακούγονται από 2 φορές σε αντίθεση με άλλους φορείς, όπου ακούγεται μόνο μια φορά. Πολλή σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι δεν περιέχει λεκτικές και νοηματικές παγίδες.

Στο Writing o υποψήφιος γράφει 2 θέματα έκθεσης. Ένα Formal και ένα Informal. Και στα δύο θέματα δίνονται ιδέες για να βοηθήσουν τον υποψήφιο.

Στο πρώτο part που είναι το formal ο υποψήφιος επιλέγει ένα θέμα από τέσσερις επιλογές.

 Στο δεύτερο part, το informal έχει ένα υποχρεωτικό θέμα, το οποίο είναι πάντα ένα Γράμμα ή ένα Email.

Και οι 2 εκθέσεις συμψηφίζονται. Eυνοείται δηλαδή ο υποψήφιος στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει ή δεν κατανοήσει το θέμα σε κάποιο part.

Οι ενότητες Reading και Writing εξετάζονται σε διαφορετικό χρόνο. Ο χρόνος που δίνεται είναι αρκετός και σίγουρα υπέρ του Εξεταζόμενου! Ενδεικτικά είναι 60 λεπτά για το Reading στο επίπεδο του Proficiency και 90 λεπτά για το Writing.

 Στο Writing οι Εκθέσεις γράφονται με όποια σειρά επιθυμεί ο υποψήφιος!

Οι υποψήφιοι με διαγνωσμένη Μαθησιακή Δυσκολία, λαμβάνουν την αντίστοιχη βοήθεια βάση του είδους και του βαθμού της μαθησιακής δυσκολίας που έχουν.

Το Speaking δύο βδομάδες πριν τις εξετάσεις γνωστοποιείται από τον φορέα εξέτασης! Έχετε δηλαδή την άνεση της προετοιμασίας!

Σε περίπτωση αποτυχίας υπάρχει δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ επανεξέτασης, παροχή η οποία μειώνει το άγχος της αποτυχίας και εξοικονομεί χρήματα από τον υποψήφιο. Στη ΒΑΒΕΛ μέχρι σήμερα κανένας υποψήφιος μας δε χρειάστηκε να επανεξεταστεί!

Η στατιστική αυτή επισήμανση δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας στο μέλλον για κάποιον που δε θα προετοιμαστεί σωστά και δεν ακολουθήσει το πρόγραμμα μας.

Παρόμοια χαρακτηριστικά στο τρόπο εξέτασης και προετοιμασίας του OCN έχει και το LRN 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα σε αντίθεση με άλλα πιστοποιητικά είναι ότι οι εξετάσεις διενεργούνται τουλάχιστον 9 φορές το χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα να πιστοποιήσουμε τη  γνώση μας οποιαδήποτε στιγμή μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος!

Ένα ετήσιο ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων είναι:

Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος –  Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 

Στη ΒΑΒΕΛ, παρόλο που πρόκειται για ένα καινούργιο πιστοποιητικό, σε συνεργασία με τον εξεταστικό φορέα του OCN στην Ελλάδα, οι καθηγητές μας έχουν εκπαιδευτεί πλήρως στον τρόπο διδασκαλίας και μεθοδολογίας του πτυχίου και είμαστε σε θέση να προσαρμοστούμε για μια ακόμα φορά  στις δικές σας ανάγκες.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, με αφορμή την παρούσα παρουσίαση, ότι η πληθώρα πτυχίων και πιστοποιητικών που αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ και αφορούν στην Αγγλική Γλώσσα καταρρίπτει πολλά από τα έως τώρα δεδομένα. 

Για αυτό το λόγο, πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα προετοιμασίας εξετάσεων πιστοποίησης, καλό θα ήταν πρώτα να δουλέψουμε μαζί και ανάλογα με τις δυνατότητές και τις απαιτήσεις σας να επιλέξουμε αυτό που σας εξυπηρετεί περισσότερο. Χωρίς καμία δέσμευση και κανένα κόστος από την πλευρά σας!

Πιστοποιητικά Αγγλικών που εκδίδονται άμεσα και έχουν συνεχείς εξετάσεις είναι το TOEIC και το LTE. Τα εν λόγω Πιστοποιητικά προτείνονται κυρίως για Πιστοποίηση της τρέχουσας γνώσης του ενδιαφερόμενου.

Βaвeл – Προσαρμογή στις δικές σου ανάγκες!

Επισημάνσεις – Διευκρινίσεις:

Τα προγράμματα προετοιμασίας αφορούν στην προετοιμασία για τις εξετάσεις και στην εκμάθηση Αγγλικών με στόχο την αύξηση του επιπέδου από Β1 σε Β2 (Lower). Για τους κατόχους του Β2 η προετοιμασία γίνεται κατευθείαν για C2 (Proficiency).

Τα τμήματα θα ξεκινήσουν το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και θα μπορείτε να ενταχθείτε στο τμήμα, εφόσον εκδηλώσετε ενδιαφέρον μετά την έναρξη, το αργότερο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2023. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 6 άτομα ανά Τμήμα. Παρακαλούμε σε περίπτωση ενδιαφέροντος κλείστε άμεσα θέση διότι θα δημιουργηθεί μόνο ένα δια ζώσης τμήμα το Σεπτέμβριο του 2023.

Τα μαθήματα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα από 2 ώρες, σύνολο 4 ώρες την εβδομάδα. Τις τελευταίες εβδομάδες προστίθενται επιπλέον ώρες για την προετοιμασία των εξετάσεων, οι οποίες και συμπεριλαμβάνονται στην αρχική τιμή διδάκτρων. Τα τεστ προετοιμασίας (practice tests) γίνονται στο χώρο μας σε εξτρά ώρες από αυτές των μαθημάτων και δεν επιφέρουν καμιά επιπλέον χρέωση!

Αν επιλέξετε Online Τμήμα τα Practice Test γίνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με live επιτήρηση!

*Τι είναι η μέθοδος Teleproctoring;

Με το σύστημα αυτό, πραγματοποιούνται εξετάσεις, μέσω υπολογιστή, από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεστε!

Κάθε υποψήφιος θα καταφέρει να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο του, εφόσον τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει από την ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας, όπως είναι οι περιορισμοί που έχουν εφαρμοστεί πρόσφατα λόγω Covid-19.

Επίσης άτομα με κινητικά προβλήματα ή και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και λόγω της επιδημίας θα δυσκολεύονταν να εξεταστούν, τώρα έχουν μια επιπλέον διευκόλυνση!

Πλεονεκτήματα εξετάσεων

 • Άνεση υποψηφίου για συμμετοχή στις εξετάσεις από οποιονδήποτε χώρο επιθυμεί μέσω υπολογιστή, για τη γραπτή και την προφορική εξέταση. Προτείνουμε το χώρο του Κέντρου μας για να έχετε διαθέσιμο όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό και ενεχόμενη τεχνική βοήθεια! 
 • Το format της εξέτασης είναι ακριβώς ίδιο με εκείνο της γραπτής και της online, αντίστοιχα. Περιλαμβάνονται και τα 4 skills: Listening, Reading, Writing, Speaking.
 • Διενέργεια εξετάσεων τουλάχιστον επτά (9) φορές το χρόνο, όπως ακριβώς ισχύει και για τη δια ζώσης εξέταση!
 • Εύχρηστο σύστημα/περιβάλλον εξετάσεων που αποβάλει το άγχος του υποψηφίου.
 • Τεχνική υποστήριξη εξετάσεων από έμπειρο προσωπικό

Ισχύουν κανονικά όλες μας οι προσφορές:

 • 30% έκπτωση εάν φέρεις το φίλο σου.
 • 10% έκπτωση για ανέργους και πολύτεκνους
 • 10% έκπτωση με προκαταβολική εξόφληση διδάκτρων
 • 5 άτοκες δόσεις με ή και χωρίς πιστωτική κάρτα.

Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ ή μέσω Facebook για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.

www.ocn.edu.gr