Σέρβικα – Βουλγάρικα – Ρουμάνικα για Επαγγελματίες του Τουρισμού

Εισαγωγή

Ο Τουρισμός στη χώρα μας αυξάνεται συνεχώς, με τους τουρίστες να γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί χρόνο με το χρόνο και να αναζητούν υψηλές παροχές και υπηρεσίες.

Ένα μεγάλο μέρος τουριστών καταφτάνει πλέον από τις Βαλκανικές χώρες. Πάντα η παρουσία Βουλγάρων, Σέρβων και Ρουμάνων ήταν αισθητή, αλλά σε πιο οικονομικό και οικογενειακό μοντέλο διακοπών.

Ειδικά στις τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου και καταφθάνουν οδικώς τουρίστες από τις παραπάνω χώρες η ανάγκη και η ζήτηση παροχής τουριστικών υπηρεσιών έχει φτάσει στο ζενίθ.

Οι Επαγγελματίες του Κλάδου πρέπει να προσαρμόζονται συνεχώς σε νέα δεδομένα. Από το πιο απλό που είναι η μετάφραση των τιμοκαταλόγων και των ενημερωτικών εντύπων τους σε αυτές τις γλώσσες, μέχρι και την πρόσληψη υπαλλήλων με τουλάχιστον τη βασική γνώση των παραπάνω γλωσσών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους έχουμε δημιουργήσει εδώ και χρόνια και συνεχίζουμε και φέτος ειδικά τμήματα Σερβικών, Βουλγαρικών και Ρουμανικών για Επαγγελματίες του Τουρισμού.

Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε όλες εκείνες τις γλωσσικές δυνατότητες οι οποίες θα σας δώσουν την ώθηση και την αυτοπεποίθηση να ασχοληθείτε περαιτέρω με τη γλώσσα που θα επιλέξετε!

Σε ποιους απευθύνονται:

Τα τμήματα απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να αποκτήσουν επικοινωνιακές δεξιότητες στην εργασία τους, η οποία έχει σχέση με τον τουρισμό.  

Ενδεικτικά:

 • Ξενοδόχους, Εστιάτορες, Υπαλλήλους Σίτισης και Εστίασης
 • Επαγγελματίες σε τουριστικές περιοχές, όπως κουρείς, αισθητικούς εμπόρους, τεχνικούς, γιατρούς και πολλούς άλλους που συναναστρέφονται και εξυπηρετούν τουρίστες.

Σωματεία / Ομάδες Εργαζομένων

Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας Τμήματος αποκλειστικά για ένα συγκεκριμένο Σωματείο ή Σύλλογο Επαγγελματιών μιας περιοχής.

Ομάδες και οργανώσεις εργαζομένων στον κλάδο μπορούν επίσης να δημιουργήσουν το δικό τους τμήμα.

Κόστος

Το κόστος αφορά σε ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος και ανέρχεται περίπου στα 150€ το μήνα με δυνατότητα έκδοσης τιμολογίων για τους Επαγγελματίες ή τους Συλλόγους.

Τα μαθήματα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα και είναι διάρκειας 3 διδακτικών ωρών το καθένα.

Ειδικές τιμές για ομάδες εργαζομένων ίδιας ειδικότητας κατόπιν συνεννόησης.

Επίπεδο γλωσσομάθειας & διάρκεια

Τα τμήματα έχουν διάρκεια 8 μηνών και συγκεκριμένα από μέσα Οκτωβρίου μέχρι αρχές Μαΐου σε κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Το επίπεδο γλωσσομάθειας που κατακτούμε είναι το Β1 – Μέτρια γνώση στο γενικό επίπεδο της γλώσσας. Σε επίπεδο τουριστικής ορολογίας φτάνουμε στο Β2 (Lower).

Τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά όπως και σε ένα απλό τμήμα, ώστε να κατανοήσουμε τους βασικούς κανόνες γραμματικής και έκφρασης.

Μέσα σε διάστημα 2 μηνών και αφού έχουμε πατήσει πάνω στη λογική της γλώσσας, ξεκινάμε την πιο εξειδικευμένη ορολογία.

 

Τμήματα

Τα τμήματα είναι κυρίως ONLINE καθώς εξυπηρετούμε Επαγγελματίες από όλη τη Βόρεια και Νησιωτική Ελλάδα.

Δυνατότητα και δια ζώσης τμημάτων, εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός Επαγγελματιών από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

 Οι Προεγγραφές για τα τμήματα Οκτωβρίου 2023 έχουν ξεκινήσει. Έναρξη τμήματος το αργότερο 16 Οκτωβρίου 2023.

Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μετά την έναρξη των μαθημάτων, μπορείτε να ενταχθείτε στο τμήμα μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2023.

Προσοχή! Οι θέσεις είναι περιορισμένες καθώς σε κάθε εξάμηνο δημιουργείται μόνο ένα τμήμα για Επαγγελματίες ανά γλώσσα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι οι 6 σπουδαστές! 

ξενοδοχείο υπαλληλοι τουρισμός

Τρόπος και Ώρες Παρακολούθησης

Λόγω του μικρού αριθμού συμμετεχόντων έχουμε τη δυνατότητα να συνδιαμορφώνουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα με τους σπουδαστές μας πριν την έναρξη του κάθε προγράμματος.

Για τα Τμήματα Επαγγελματιών προτείνονται συνήθως οι πρωινές ή μεσημεριανές ώρες παρακολούθησης.

Στα ONLINE τμήματα υπάρχει δυνατότητα μαγνητοσκόπησης του μαθήματος. Αν κάποιος σπουδαστής απουσιάζει για σημαντικό λόγο, το μάθημα καταγράφεται. Καταγραφή γίνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμμαθητών και τηρούνται από την πλευρά μας όλα τα μέτρα προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

Συχνές ερωτήσεις

Είμαι Επαγγελματίας, γιατί να μάθω τη γλώσσα των πελατών μου;

 • Για να μπορώ να επικοινωνώ άμεσα με τους πελάτες μου.
 • Γιατί θα γνωρίσω μέσω της γλώσσας την κουλτούρα και τον τρόπο σκέψης των λαών που επισκέπτονται τον τόπο μου.
 • Γιατί οι πελάτες μου θα εκτιμήσουν τις γνώσεις μου και θα έχω θετικές κριτικές στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Google, Tripadvisor, Facebook, Instagram κτλ).
 • Για να μπορώ να συντονίζω και να ελέγχω την εξυπηρέτηση που προσφέρουν οι εργαζόμενοι μου.
 • Για να ενισχύσω τη δραστηριότητα μου και την αυτοπεποίθησή μου.

Γιατί να επιλέξω τη ΒΑΒΕΛ;

 • Πραγματοποιούμε, όπως και σε κάθε άλλη γλώσσα, μαθήματα σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τους 6 σπουδαστές.
 • Μαθαίνουμε πέρα από τη γλώσσα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό των Χωρών.
 • Χρησιμοποιούμε διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας.
 • Έμπειροι Καθηγητές αποκλειστικά Απόφοιτοι Σερβικής, Βουλγαρικής και Ρουμανικής Φιλολογίας.
 • Πολύχρονη διδακτική εμπειρία.
 • Ευέλικτα προγράμματα μαθημάτων.
 • Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.

Παίρνω βεβαίωση παρακολούθησης;

Ειδικά για τους εργαζόμενους, αναλαμβάνουμε να αποστείλουμε συστατική επιστολή και πιστοποιητικό παρακολούθησης στους υποψήφιους εργοδότες σας. Στο Πιστοποιητικό βεβαιώνουμε όλες τις γνώσεις και τις δυνατότητές που έχετε αποκτήσει από τα μαθήματα.

Τρόποι Πληρωμής;

Τα δίδακτρα εξοφλούνται είτε εφάπαξ με έκπτωση 10% είτε σε άτοκες δόσεις. Μέγιστος αριθμός δόσεων – 9 δόσεις.

Για τις άτοκες δόσεις δεν είναι απαραίτητη η χρήση πιστωτικής κάρτας.

Δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων ΛΑΕΚ για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε απορία