Open College Network – Το προσιτό και ευέλικτο Πιστοποιητικό

Τι είναι το Open College Network London(OCN);

Το OCN είναι ένα νέο Πτυχίο Αγγλικής Γλωσσομάθειας για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο μαζί με το LRN είναι διαμορφωμένα από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό ESOL. Είναι αναγνωρισμένο από τον οργανισμό Ofqual της Βρετανίας, ο οποίος είναι Οργανισμός Πιστοποίησης αντίστοιχος με τον ΑΣΕΠ στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα πιστοποιητικό πλήρως αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ για τα 4 βασικά επίπεδα γλωσσομάθειας, δηλαδή το Β1 (μέτρια γνώση), το Β2 (καλή γνώση), το С1 (πολύ καλή γνώση) και το C2 (άριστη γνώση) και εξετάζεται δια ζώσης (on paper) κάθε Ιανουάριο και Ιούνιο.

Στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σλαβικών και Ανατολικών Γλωσσών ΒΑΒΕΛ, εισάγαμε το OCN στο πρόγραμμα διδασκαλίας μας, καθώς έχει πιο απλή μορφή εξέτασης και κάποια συγκριτικά οφέλη σε σχέση με την ευκολία και το χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων.

Γενικά Χαρακτηριστικά των Εξετάσεων:

Υπάρχει δυνατότητα εξέτασης 9 φορές το χρόνo!
Δυο τρόποι εξέτασης και δια ζώσης μορφή – On Paper και σε εξ αποστάσεως – Οnline με τη μέθοδο .
 • Βάση το 50% σε όλα τα επίπεδα!
 • Εξετάζονται και τα 4 skills με την τελική βαθμολογία να προκύπτει μετά από πλήρη συμψηφισμό των επιμέρους scores.
 • Ενιαίο format σε όλα τα επίπεδα.
 • Θεματολογία από τη σύγχρονη πραγματικότητα.
 • Ερωτήσεις με απαντήσεις κλειστού τύπου (multiple choice).
 • Εκθέσεις: Μία υποχρεωτική και μια με θέμα που επιλέγεται από τα τέσσερα προτεινόμενα, αναλόγως επιπέδου.
 • Στην έκθεση όπου επιλέγεται το θέμα δίνονται και προτεινόμενες ιδέες
 • Προφορικά: Ένας εξεταστής ανά υποψήφιο με τη διάρκεια της εξέτασης να μην ξεπερνά τα 8 λεπτά.
certificado

Στο OCN ο υποψήφιος εξετάζεται σε 4 ενότητες:

 1. Listening
 2. Speaking
 3. Reading
 4. Writing

Καινοτομία – Ευκολία είναι ότι η γραμματική και το λεξιλόγιο (Grammar – Vocabulary) δεν εξετάζονται μεμονωμένα. Αξιολογούνται μέσα από τo Writing και το Reading.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

To Listening είναι βρετανικής προφοράς, ακούγεται καθαρά χωρίς ηχητικά εφέ και αποτελείται από 3 μέρη. Όλα τα μέρη ακούγονται από 2 φορές σε αντίθεση με άλλους φορείς, όπου ακούγεται μόνο μια φορά. Πολλή σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι δεν περιέχει λεκτικές και νοηματικές παγίδες.

Στο Writing o υποψήφιος γράφει 2 θέματα έκθεσης, ένα γράμμα – email και ένα δοκίμιο – άρθρο. Το ένα από τα 2 Writing είναι υποχρεωτικό και δίνονται κάποιες ιδέες για βοήθεια. Το άλλο είναι μια επιλογή από 4 διαφορετικά θέματα, όπου δίνονται γραπτά και ιδέες που βοηθούν ακόμα περισσότερο τον Εξεταζόμενο. Και οι 2 εκθέσεις συμψηφίζονται για να ευνοηθεί ο υποψήφιος σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει ή δεν κατανοήσει το θέμα σε ένα από τα δύο.

Οι ενότητες Reading και Writing εξετάζονται σε διαφορετικό χρόνο. Για το Reading δίνονται 60 λεπτά και για το Writing 90 λεπτά. Ο χρόνος που δίνεται είναι αρκετός και σίγουρα υπέρ του Εξεταζόμενου! Στο Writing οι Εκθέσεις γράφονται με όποια σειρά επιθυμεί ο υποψήφιος!

Οι υποψήφιοι με διαγνωσμένη Δυσλεξία ή άλλες Μαθησιακές Δυσκολίες έχουν 20% επιπλέον χρόνο εξέτασης!

Το Speaking δύο βδομάδες πριν τις εξετάσεις γνωστοποιείται από τον φορέα εξέτασης πλήθος θεμάτων, από τα οποία επιλέγεται ένα από τον υποψήφιο και πάνω σε αυτό εξετάζεται παρέχοντάς του άνεση προετοιμασίας.

Σε περίπτωση αποτυχίας υπάρχει δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ επανεξέτασης, παροχή η οποία μειώνει το άγχος της αποτυχίας και εξοικονομεί χρήματα από τον υποψήφιο.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα σε αντίθεση με άλλα πιστοποιητικά είναι ότι οι εξετάσεις διενεργούνται τουλάχιστον 7 φορές το χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα να πιστοποιήσουμε τη  γνώση μας οποιαδήποτε στιγμή μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος!

Ένα ετήσιο ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων είναι:

Οκτώβριος – Δεκέμβριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος –  Απρίλιος – Μάιος – Ιούλιος 

Στη ΒΑΒΕΛ, παρόλο που πρόκειται για ένα καινούργιο πιστοποιητικό, σε συνεργασία με τον εξεταστικό φορέα του OCN στην Ελλάδα, οι καθηγητές μας έχουν εκπαιδευτεί πλήρως στον τρόπο διδασκαλίας και μεθοδολογίας του πτυχίου και είμαστε σε θέση να προσαρμοστούμε για μια ακόμα φορά  στις δικές σας ανάγκες.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, με αφορμή την παρούσα παρουσίαση, ότι η πληθώρα πτυχίων και πιστοποιητικών που αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ και αφορούν στην Αγγλική Γλώσσα καταρρίπτει πολλά από τα έως τώρα δεδομένα. 

Για αυτό το λόγο, πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα προετοιμασίας εξετάσεων πιστοποίησης, καλό θα ήταν πρώτα να δουλέψουμε μαζί και ανάλογα με τις δυνατότητές και τις απαιτήσεις σας να επιλέξουμε αυτό που σας εξυπηρετεί περισσότερο. Χωρίς καμία δέσμευση και κανένα κόστος από την πλευρά σας!

Πιστοποιητικά Αγγλικών που εκδίδονται άμεσα και έχουν συνεχείς εξετάσεις είναι το TOEIC και το LTE. Τα εν λόγω Πιστοποιητικά προτείνονται κυρίως για Πιστοποίηση της τρέχουσας γνώσης του ενδιαφερόμενου.

* Η Online εξέταση γίνεται με τη μέθοδο Teleproctoring

Με το σύστημα αυτό, πραγματοποιούνται εξετάσεις, μέσω υπολογιστή, από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεστε!

Κάθε υποψήφιος θα καταφέρει να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο του, εφόσον τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει από την ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας, όπως είναι οι περιορισμοί που έχουν εφαρμοστεί πρόσφατα λόγω Covid-19.

Επίσης άτομα με κινητικά προβλήματα ή και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και λόγω της επιδημίας θα δυσκολεύονταν να εξεταστούν, τώρα έχουν μια επιπλέον διευκόλυνση!

Πλεονεκτήματα εξετάσεων

 • Άνεση υποψηφίου για συμμετοχή στις εξετάσεις από οποιονδήποτε χώρο επιθυμεί μέσω υπολογιστή, για τη γραπτή και την προφορική εξέταση. Προτείνουμε το χώρο του Κέντρου μας για να έχετε διαθέσιμο όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό και ενεχόμενη τεχνική βοήθεια! 
 • Το format της εξέτασης είναι ακριβώς ίδιο με εκείνο της γραπτής και της online, αντίστοιχα. Περιλαμβάνονται και τα 4 skills: Listening, Reading, Writing, Speaking.
 • Διενέργεια εξετάσεων τουλάχιστον επτά (7) φορές το χρόνο, όπως ακριβώς ισχύει και για τη δια ζώσης εξέταση!
 • Εύχρηστο σύστημα/περιβάλλον εξετάσεων που αποβάλει το άγχος του υποψηφίου.
 • Τεχνική υποστήριξη εξετάσεων από έμπειρο προσωπικό

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στις εξ αποστάσεως εξετάσεις (Online) εάν δεν επιλέξετε να δώσετε από το χώρο του φροντιστηρίου μας:

 • Υπολογιστής ή Laptop (Windows 7 ή νεότερο)
 • Σύνδεση στο Internet
 • Κάμερα
 • Υποχρεωτικά headphones (ακουστικά με μικρόφωνο)