Νέα Τμήματα LRN

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ LRN Εξεταστικής Ιουνίου 2023 ΕΔΩ

Δυνατότητα Δημιουργίας και ONLINE Τμημάτων

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ 4 ΜΟΝΟ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΕΙΚΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ LRN ΜΕ ΜΟΝΟ 380€!

Μέγιστος αριθμός σπουδαστών ανά τμήμα τα 6 άτομα!

Έναρξη Τμημάτων 22-28 Φεβρουαρίου 2022.

Δυνατότητα ένταξης στο τμήμα το αργότερο μέχρι τις 10 Μαρτίου 2022.

COVID-19: Ενημέρωση προς τους υποψήφιους Σπουδαστές μας.

Σε περίπτωση Καραντίνας (Lockdown) θα υπάρξει δυνατότητα συνέχισης διαδικτυακών μαθημάτων εξ αποστάσεως με σύγχρονη και εύχρηστη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Επίσης για τις ευπαθείς ομάδες και κατοίκους εκτός Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν να ξεκινήσουν μαθήματα υπάρχει η δυνατότητα live streaming (ζωντανή μετάδοση) μέσα από την τάξη ή να συμμετάσχουν σε αμιγές εξ αποστάσεως τμήμα!

Τι είναι το LRN;

Το LRN είναι ένα νέο Πτυχίο Αγγλικής Γλωσσομάθειας για τα ελληνικά δεδομένα διαμορφωμένο από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό ESOL. Είναι αναγνωρισμένο από τον οργανισμό Ofqual της Βρετανίας, ο οποίος είναι Οργανισμός Πιστοποίησης αντίστοιχος με τον ΑΣΕΠ στην Ελλάδα.

Παράλληλα είναι και μέλος του ALTE (Association of Language Testing in Europe) στο οποίο ανήκουν όλοι οι μεγάλοι Εξεταστικοί Φορείς Πιστοποίησης της Ξένης Γλώσσας.

Πρόκειται για ένα πτυχίο πλήρως αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ για τα 4 βασικά επίπεδα γλωσσομάθειας, δηλαδή το Β1 (μέτρια γνώση), το Β2 (καλή γνώση), το С1 (πολύ καλή γνώση) και το C2 (άριστη γνώση) και εξετάζεται δια ζώσης (on paper) κάθε Ιανουάριο και Ιούνιο.

Επίσης ο φορέας του LRN είναι μέλος Διεθνών Επαγγελματικών Οργανισμών και Συνδέσμων και συγκεκριμένα:

 • Affiliated Institute member of the Association of Language Testers in Europe (ALTE)
 • Institutional member of the European Association for Language Testing and Assessment (EALTA)
 • Institutional member of the International Association of Teachers of English as a Foreign Language (IATEFL)
 • Corporate member of English UK

Στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σλαβικών και Ανατολικών Γλωσσών ΒΑΒΕΛ έχουμε εισάγει το LRN στο πρόγραμμα διδασκαλίας μας από τα πρώτα Κέντρα στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό υπάρχει μια χρόνια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τον εξεταστικό φορέα Esolnethellas, ο οποίος και είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια των εξετάσεων του LRN στην Ελλάδα!

Στο LRN ο υποψήφιος εξετάζεται σε 5 ενότητες:

 1. Listening
 2. Speaking
 3. Reading
 4. Grammar
 5. Writing
lrn to neo filiko kai prosito ptychio agglikis glossas

Βασικό χαρακτηριστικό και πλεονέκτημα του LRN είναι η επιτυχία με βάση το 50% και ο πλήρης συμψηφισμός, χωρίς προϋποθέσεις, όλων των ενοτήτων.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: 
To Listening είναι βρετανικής προφοράς, ακούγεται καθαρά χωρίς ηχητικά εφέ και αποτελείται από 3 μέρη. Τα 2 μέρη ακούγονται από 2 φορές σε αντίθεση με άλλους φορείς, όπου ακούγεται μόνο μια φορά. Το 3 μέρος ακούγεται 3 φορές και παράλληλα κρατούνται σημειώσεις που θα χρησιμοποιηθούν στο Writing. Πολλή σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι δεν περιέχει λεκτικές και νοηματικές παγίδες.

Στο Writing o υποψήφιος γράφει 2 θέματα έκθεσης, ένα γράμμα και ένα δοκίμιο για τα επίπεδα Β1 & Β2 και 2 δοκίμια για το C1 & C2. Το ένα από τα 2 Writing σχετίζεται με το θέμα και τις σημειώσεις του 3 μέρους του Listening. Το άλλο είναι μια επιλογή από 3 διαφορετικά θέματα, όπου δίνονται γραπτά και ιδέες που βοηθούν ακόμα περισσότερο τον Εξεταζόμενο. Και οι 2 εκθέσεις συμψηφίζονται για να ευνοηθεί ο υποψήφιος σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει ή δεν κατανοήσει το θέμα σε ένα από τα δύο.

Οι ενότητες ReadingGrammar και Writing εξετάζονται στον ίδιο χρόνο και μάλιστα σε χρόνο που υπερκαλύπτει τις ανάγκες του υποψηφίου (2 ώρες και 30 λεπτά). Η Εξέταση είναι ενιαία και μετά από το Listening μπορούμε να γράψουμε με όποια σειρά θέλουμε τις υπόλοιπες ενότητες και να μοιράσουμε τον χρόνο όπως μας βολεύει!

Στο Speaking δύο βδομάδες πριν τις εξετάσεις γνωστοποιείται από τον φορέα εξέτασης πλήθος θεμάτων, από τα οποία επιλέγεται ένα από τον υποψήφιο και πάνω σε αυτό εξετάζεται παρέχοντάς του άνεση προετοιμασίας.

Σε περίπτωση αποτυχίας υπάρχει δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ επανεξέτασης, παροχή η οποία μειώνει το άγχος της αποτυχίας και εξοικονομεί χρήματα από τον υποψήφιο.

Οι υποψήφιοι με διαγνωσμένη Δυσλεξία έχουν 20% επιπλέον χρόνο εξέτασης. Όσοι έχουν Δυσγραφία έχουν τη δυνατότητα να στείλουν δείγμα της γραφής τους και να τους γίνουν παρατηρήσεις και επισημάνσεις από ειδικό συνεργάτη του εξεταστικού φορέα!

Πλήρως καταρτισμένοι καθηγητές

Στη ΒΑΒΕΛ σε συνεργασία με τον εξεταστικό φορέα του LRN, οι καθηγητές μας έχουν εκπαιδευτεί πλήρως στον τρόπο διδασκαλίας και μεθοδολογίας του πτυχίου και είμαστε σε θέση να προσαρμοστούμε για μια ακόμα φορά  στις δικές σας ανάγκες.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, με αφορμή την παρούσα παρουσίαση, ότι η πληθώρα πτυχίων και πιστοποιητικών που αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ και αφορούν στην Αγγλική Γλώσσα καταρρίπτει πολλά έως τώρα δεδομένα. 

Για αυτό το λόγο, πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα προετοιμασίας εξετάσεων πιστοποίησης, καλό θα ήταν πρώτα να δουλέψουμε μαζί. Ανάλογα με τις δυνατότητές και τις απαιτήσεις σας να επιλέξουμε αυτό που σας εξυπηρετεί περισσότερο. Χωρίς καμία δέσμευση και κανένα κόστος από την πλευρά σας!

Πιστοποιητικά Αγγλικών που εκδίδονται άμεσα και έχουν συνεχείς εξετάσεις είναι το TOEIC, το OCN και το LTE. Το TOEIC και το LTE προτείνονται κυρίως για Πιστοποίηση της τρέχουσας γνώσης του ενδιαφερόμενου.

Βaвeл – Προσαρμογή στις δικές σου ανάγκες!

Επισημάνσεις – Διευκρινίσεις:

Τα προγράμματα προετοιμασίας αφορούν στην προετοιμασία για τις εξετάσεις και στην εκμάθηση Αγγλικών με στόχο την αύξηση του επιπέδου από Β1 σε Β2 (Lower). Για τους κατόχους του Β2 η προετοιμασία γίνεται κατευθείαν για C2 (Proficiency).

Τα τμήματα θα ξεκινήσουν το αργότερο μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2022 και θα μπορείτε να ενταχθείτε στο τμήμα, εφόσον εκδηλώσετε ενδιαφέρον μετά την έναρξη, το αργότερο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Θα ξεκινήσει καινούργιο τμήμα και στις αρχές Μαρτίου 2022. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 6 άτομα ανά Τμήμα. Παρακαλούμε σε περίπτωση ενδιαφέροντος κλείστε άμεσα θέση διότι θα δημιουργηθεί μόνο ένα δια ζώσης τμήμα για τη εξεταστική του Ιουνίου 2022.

Τα μαθήματα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα από 2 ώρες, σύνολο 4 ώρες την εβδομάδα. Τις τελευταίες εβδομάδες προστίθενται επιπλέον ώρες για την προετοιμασία των εξετάσεων, οι οποίες και συμπεριλαμβάνονται στην αρχική τιμή διδάκτρων. Τα τεστ προετοιμασίας (practice tests) γίνονται στο χώρο μας σε εξτρά ώρες από αυτές των μαθημάτων και δεν επιφέρουν καμιά επιπλέον χρέωση!

Αν επιλέξετε Online Τμήμα τα Practice Test γίνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με live επιτήρηση!

Ισχύουν κανονικά όλες μας οι προσφορές:

 • 30% έκπτωση εάν φέρεις το φίλο σου.
 • 10% έκπτωση για ανέργους και πολύτεκνους
 • 10% έκπτωση με προκαταβολική εξόφληση διδάκτρων
 • 5 άτοκες δόσεις με ή και χωρίς πιστωτική κάρτα.